ziezegroeien  

zzgroeien
   

ICT-vraag  

   

School maken doen we samen

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

School maken doen we samen met…

 

Open/sluit alle items

DE KLEUTERSCHOOL

Onze Parochiale School PAleiS telt eigenlijk twee afdelingen: een kleuterschool en een lagere school. Iedere afdeling heeft een eigen directie die samen onze school maken. Het grote voordeel is dat zowel kleuters als lagereschoolkinderen hun specifieke aandacht genieten. De kleuterschool telt 3 afdelingen: Wijkstraat 16/4 (6 klassen) Russelbeekstraat (2 klassen) Helstraat (2 klassen). Eens de kleuterschool ontgroeit, komen de kinderen in onze lagere school terecht.
DE OUDERVERENIGING

Samenwerking met ouders is heel belangrijk. Wij zijn dan ook blij met onze hard werkende oudervereniging. Onze oudervereniging bestaat uit een algemene vergadering (al de leden) en een dagelijks bestuur. De ledenvergadering vindt maandelijks plaats op de derde dinsdag.
Allerhande activiteiten worden georganiseerd: dit gaat van restaurantdag tot wandeltocht, van interessante thema-avonden tot beurzen. De oudervereniging steunt ook onze schoolwerking: het Sinterklaasgeschenk, de zeeklassen, educatieve uitstappen en het verwezenlijken van moderne leermiddelen zoals de computer.
We kunnen ook steeds op bereidwillige ouders beroep doen om een handje toe te steken bij o.a. fietstochten, knutselactiviteiten, verfraaiing van de speelplaats en dergelijke. Ook lanceerde de oudervereniging het fietspoolproject: fietsbegeleiding van en naar school voor onze kinderen.
Maar onze oudervereniging staat voor nog meer. In een positieve sfeer brengen we het reilen en zeilen van onze school ter sprake. Allerhande opvoedkundige en onderwijskundige items vormen het onderwerp voor ouderparticipatie. We zijn niet vies van inspraak, want school maken doen we immers samen!
We stellen even het bestuur voor:
 • Contact: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
HET CLB

CLB staat voor Centrum voor Leerlingenbegeleiding. Leerlingen, ouders en scholen kunnen er informatie en begeleiding krijgen. Daarvoor zorgen artsen, maatschappelijk werkers, pedagogen, psychologen, psychologisch assistenten en verpleegkundigen.
Je kunt met allerlei vragen terecht bij het CLB:
 • vragen over studeren en studiekeuze op school
 • lees- en rekenproblemen
 • gezondheid
 • slaapproblemen
 • angst om naar school te gaan
 • pestgedrag
 • de aanpak van ongewenst gedrag
 • opvoedingstips
Op sommige vragen krijg je al meteen een antwoord. Vaak is een verhelderend gesprek voldoende. Soms is extra hulp en ondersteuning nodig. Samen met de CLB-medewerker werk je dan aan een oplossing. Indien nodig vindt er een medisch, psychologisch en/of sociaal onderzoek plaats. In een aantal gevallen verwijst het CLB voor verdere behandeling of begeleiding door naar een andere, meer gespecialiseerde gezondheids- of welzijnsdienst.
Naast deze vraaggestuurde werking is het CLB ook verantwoordelijk voor de verplichte medische onderzoekenin bepaalde leerjaren:
 • 1e en 2e kleuterklas,
 • 1e, 3e en 5e leerjaar basisonderwijs.
Een deel van de onderzoeken vindt plaats op het centrum zelf, een deel op de school. Het CLB is ook belast met herhalingsinentingen en met de preventie van sommige besmettelijke ziekten. De CLB-tussenkomsten zijn gratis en gebeuren met de grootste discretie en met respect voor het privé-leven.
Onze school werkt samen met het Vrij CLB Regio Hasselt. In de loop van de maand september deelt het CLB de concrete samenstelling van het CLB-team en de bereikbaarheid van de medewerkers op school mee.
Het centrum is open:
 • op maandag van 8.30 uur tot 12 uur.
 • op de andere werkdagen van 8.30 uur tot 12 uur en van 13 tot 17 uur.
 • na afspraak.
Het centrum is gesloten van 15 juli t.e.m. 15 augustus, tijdens de kerst- en de paasvakantie. Je kunt gewoon binnenlopen op het centrum, maar het is veiliger vooraf een afspraak te maken op het telefoonnummer 011/37 94 90.
 
DE PAROCHIE

In verbondenheid met onze parochie willen we de kleinschaligheid, de gehechtheid en de samenhorigheid vatten om kinderen te helpen eenheid te brengen in onze diverse cultuur.
DE PEDAGOGISCHE BEGELEIDING

Een moderne school moet mee zijn met de laatste ontwikkelingen binnen het onderwijs. Omdat wij kwaliteitsonderwijs nastreven, houden we ons regelmatig de spiegel voor en scholen we ons bij op allerhande pedagogische, didactische terreinen. Om dit te organiseren en te realiseren werkt onze school samen met het Diocesaan Centrum voor Pedagogische Begeleiding. Deze dienst biedt pedagogische en juridische ondersteuning aan directies en leerkrachten. Voor nascholing wenden we ons tot het Diocesaan Nascholingscentrum in Hasselt.
   
© PAleiS Diepenbeek